Over Jacques

Aan de universiteit Nijmegen studeerde ik in 1988 af als psycholoog. Tijdens de studie volgde ik ook de opleiding Lichaamsgerichte Therapie bij Simon Franssen en was ik actief bij Bureau Slachtofferhulp. Na het afstuderen ging ik aan de slag als ontwikkelaar van computergestuurd onderwijs.
Maar mijn passie om als therapeut mensen te begeleiden werd steeds sterker en in 2007 begon ik de opleiding tot psychosociaal therapeut bij het Internationaal Holistisch Centrum van Loek Knippels en Peter-Jan in der Rieden. Mijn praktijk Samaris heeft nu een opvolger gekregen onder mijn eigen naam, om begeleiding aan mijn cliƫnten te gaan geven op een manier waar ik zelf helemaal achter sta.
Het hele verhaal is belangrijk, niet alleen de klachten, maar ook hoe de ander zin en betekenis wil geven aan het eigen leven, en waar het blokkeert. Pas als dat op tafel ligt kan duidelijk worden wat voor jou de beste weg is naar een beter leven en het oplossen van de vragen en klachten waar je mee worstelt. Mijn grote leermeesters hierin zijn de beroemde therapeuten Irvin Yalom en Carl Rogers.