Mijn therapie-aanbod

Het kennismakingsgesprek

Hierin neem ik de tijd om naar jouw verhaal te luisteren. Hoe loopt jouw leven, waar loop je tegenaan, waar heb je last van, wat heb je al geprobeerd, en wat wil je bereiken. Vaak vertellen mensen dan over trauma’s uit hun jeugd, een slechte partnerrelatie, gemis aan (kwaliteit van) sociale relaties, geen contacten in de buurt, rouw, ouder worden, maar ook over slecht slapen, angst of of onveilig voelen op straat. En over lichamelijke klachten waar de huisarts geen oorzaak voor kan vinden. Jij hebt jouw persoonlijke verhaal te vertellen, met alles wat daarin voor jou belangrijk is.
Vervolgens gaan we kijken wat doelen zijn die je wilt bereiken.

Het traject

Als je ervoor kiest om met mij te werken doe ik je een aanbod waarin ik aangeef hoeveel therapiegesprekken zinvol zijn om de stappen te zetten naar jouw doelen. Dat kunnen er drie zijn, of zes of tien. Tussentijds stoppen mag altijd.
Een paar van de methoden waar ik mee werk zijn focussen, visualiseren, voice dialogue, het levensfragmentengesprek en mindfulness. Altijd geef ik je oefeningen voor thuis mee, want de echte groei zit in de stappen die je zelf gaat zetten.

Het vervolg

Een maand na je laatste sessie neem ik contact met je op om te horen hoe het je sindsdien is vergaan en wat jouw eventuele vervolgstappen kunnen zijn om nog dichter bij je doelen te komen.